SAFE - Installasjon av nødvendig programvare

Fra IT-hjelp UiB


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Behov

Ønsker å få installert programvare for å koble meg opp mot sikkert skrivebord

Fremgangsmåte Windows

 • Hvis maskinen du ønsker å koble deg mot sikkert skrivebord fra er driftet av IT-avdelingen, kan "Cisco AnyConnect Secure Mobility Client" installeres direkte fra "Software Center".

"Software Center" er tilgjengelig under Start, All Programs, Microsoft System Center, Configuration Manager. Finn programvaren i listen og velg "Install".

 • Hvis Windows-maskinen din ikke er driftet av IT-avdelingen ved UiB, kan programvaren også lastes ned og installeres ved å starte en web-leser og gå til https://tjinfo.uib.no/program. Her vil du bli bedt om brukernavn/passord (UiB). Deretter klikker du på Safe i listen over tilgjengelig lisensiert programvare. Fra siden du da kommer til laster du ned UiB-SAFE-Win.zip. Etter at filen er pakket ut, kan du installere selve programvaren ved å høyreklikke på "anyconnect-win-3.1.05182-pre-deploy-k9.msi" og velge "Installer". For å legge til profilen kopierer du "terminalserver_tilgang.xml" til følgende katalog på datamaskinen din: C:\ProgramData\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\Profile.

C:\Programdata er normalt en skjult mappe, så du kan gjøre den synlig ved å markere for å vise skjulte filer i Windows Utforsker.
(NB! Hvis du allerede har Cisco AnyConnect installert og bruker den for å koble deg opp mot andre tjenester bør du ikke følge oppskriften over da den kan fjerne eksisterende oppkoblinger som ikke er satt opp som profiler).

 • "Remote Desktop Connection" er en del av en standard Windows installasjon og finnes under Start, All programvare, Tilbehør.

Fremgangsmåte Mac

 • Installere Cisco AnyConnect for Mac med tilhørende profil
  • Programvaren lastes ned og installeres ved å starte en web-leser og gå til https://tjinfo.uib.no/program. Her vil du bli bedt om brukernavn/passord (UiB). Deretter klikker du på Safe i listen over tilgjengelig lisensiert programvare. Fra siden du da kommer til laster du ned "uib-safe.pkg". Programvaren med tilhørende profil installeres ved at du dobbleklikker på filen.
 • Installere remote desktop verktøy (Microsoft Remote Desktop)
  • Hvis du har Mac driftet av UiB, finner du programvaren i Managed Software Center. I motsatt fall finner du den i App Store.

En detaljert beskrivelse av alle aspekter ved oppkobling mot SAFE for MAC finner du her.

Fremgangsmåte Linux

 • Installere Cisco AnyConnect for Linux med tilhørende profil
 • Installere remote desktop verktøy (freerdp-x11)

For mer informasjon om installasjonsprosedyren, anbefaler jeg kurset på https://mitt.uib.no/. For å melde deg på kurset, gå til https://mitt.uib.no/search/all_courses, søk etter SAFE, logg på og meld deg på kurset. Kapittel 4.1 har referanse til installasjon for de mest relevante OS.

Cisco AnyConnect

Tilbake til hovedside for SAFE