Forskjell mellom versjoner av «Skjermopptak»

Fra IT-hjelp UiB
m (Edpjm flyttet siden Screencast til Skjermopptak: norsk)
(Bruker norsk ord på norske sider: skjermopptak heller enn screencast)
Linje 1: Linje 1:
''En screencast er et opptak av skjermbilder på en datamaskin, publisert som en videofilm. En screencast, eller skjermvideo på norsk, brukes gjerne i sammenheng med programvareopplæring eller andre oppgaver relatert til bruk av datamaskin. Ordet screencast brukes både om selve filmen som produseres, og om publiseringskanalen.''
+
''Et skjermopptak  (engelsk: screencast) er et opptak av skjermbilder på en datamaskin, publisert som en videofilm. Et skjermopptak eller skjermvideo brukes gjerne i sammenheng med programvareopplæring eller andre oppgaver relatert til bruk av datamaskin. Ordet skjermopptak brukes både om selve filmen som produseres, og om publiseringskanalen.''
  
 
Les mer på:
 
Les mer på:
Linje 6: Linje 6:
  
  
IT-avdelingen ved UiB har følgende programvare tilgjengelig for screencast:
+
IT-avdelingen ved UiB har følgende programvare tilgjengelig for skjermopptak:
  
 
==Windows==
 
==Windows==

Revisjonen fra 27. feb. 2014 kl. 11:58

Et skjermopptak (engelsk: screencast) er et opptak av skjermbilder på en datamaskin, publisert som en videofilm. Et skjermopptak eller skjermvideo brukes gjerne i sammenheng med programvareopplæring eller andre oppgaver relatert til bruk av datamaskin. Ordet skjermopptak brukes både om selve filmen som produseres, og om publiseringskanalen.

Les mer på:


IT-avdelingen ved UiB har følgende programvare tilgjengelig for skjermopptak:

Windows

Linux

  • gtk-recordmydesktop
  • andre?

Mac

  • Om en har Mac OS X 10.7 (Lion) eller nyere versjoner installert på sin Mac (iMac, MacBook Pro, Mac Pro), er det fullt mulig å bruke QuickTime Player til screen recording (søk quicktime i Spotlight øverst til høyre på skjermen for å starte).

Se også


Viktig melding.gif Trenger oversettelse! Denne siden eksisterer kun på norsk eller er mer innholdsrik på norsk og trenger oversettelse. Translate this page with Google: