Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

Fra IT-hjelp UiB
m
m
Linje 26: Linje 26:
  
 
== Office hjemme for ansatte ==
 
== Office hjemme for ansatte ==
Alle ansatte med MS Office på jobbmaskin har også rett til å få Microsoft Office installert en hjemmemaskin til bruk i jobbsammenheng. Installasjonsmedium kan fåes ved henvendelse til IT-avdelingen enten ved å opprette sak i Issue-tracker (https://bs.uib.no/), ringe (555) 84700 eller personlig oppmøte (Nygårdsgaten 5, 4.etg). Ved personlig oppmøte må du kunne legitimere at du er fast ansatt ved UiB. Vi har hovedsaklig tilgjengelig Mirosoft Office Plus 2010 for windowsbrukere. Dette er engangs-dvd som beholdes av bruker. Programmet kan aktiveres tre ganger, men kan bare vere installert på en maskin om gangen. For Mac har vi installasjonsmedium til Office 2004 og 2008. I disse tilfeller er det snakk om dvd-er som en kan låne for en kortere periode til en har fått programmet installert. IT-avdelingen kan ikke garantere at vi har installasjonsmediet inne til enhver tid.
+
 
 +
'''Vi jobber med en ny løsning for Office og Windows oppgradering for UiB sine ansatte (en egen nedlastingstjeneste). I mellomtiden har vi ikke noe å tilby. Vi antar at ny løsning er plass før juletider 2014. Vi kommer tilbake med mer info her etterhvert som tjenesten er klar. Mac-brukere kan få tilgang til Office via https://tjinfo.uib.no/program. Eventuelt kan en låne installasjons dvd ved at en kontakter oss via https://bs.uib.no/ '''
  
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Revisjonen fra 8. okt. 2013 kl. 13:54


Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB. Avtalen inkluderer også rett til en hjemmekopi for alle ansatte (se under).

Studenter kan kjøpe studentversjon av programmet hos forhandler av Microsoft Office programvare (Studia, komplett, Elkjøp med flere) (Tidligere tjeneste studentlisens.no er dessverre ikke tilgjengelig lenger).

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. I dette tilfelle kan gratisalternativet OpenOffice være et alternativ. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.

Studenter kan bestille programmet til reduserte priser via http://studentlisens.no/.


Office hjemme for ansatte

Vi jobber med en ny løsning for Office og Windows oppgradering for UiB sine ansatte (en egen nedlastingstjeneste). I mellomtiden har vi ikke noe å tilby. Vi antar at ny løsning er på plass før juletider 2014. Vi kommer tilbake med mer info her etterhvert som tjenesten er klar. Mac-brukere kan få tilgang til Office via https://tjinfo.uib.no/program. Eventuelt kan en låne installasjons dvd ved at en kontakter oss via https://bs.uib.no/