Windows 7 på UiB-PC

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 6. jan. 2011 kl. 15:55 av Edmmb (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Innføring av Windows 7 på UiB

IT-avdelingen har over lengre tid arbeidet med å utvikle et klientdriftsoppegg for Windows 7. Opplegget har vært testet internt på ITA, og høsten 2010 også i noen pilot-brukermiljøer.

I desember 2010 ble opplegget erklært klart for generell bruk. Fra nå vil nye PCer normalt få Windows 7 dersom ikke brukeren ber om noe annet eller det er andre grunner.

Vi vet om noen programmer som ikke fungerer med Windows 7. Hvis man er avhengig av noen av disse, må man bruke Windows XP, som fortsatt vil bli støttet av IT-avdelingen i overskuelig framtid.

Windows 7 vil bare bli installert i 64-bits-versjon på UiB. PC-er som skal bruke Windows 7 må ha 64-bits-arkitektur og tilstrekkelig maskinressurser. PC-er som er kjøpt i henhold til IT-avdelingens innkjøpsveiledning ca. siste 3 år kan bruke Windows 7. Se også oversikt over PC-modeller som ikke kan brukes med Windows 7.

Det vil ikke være noen "tvungen" overgang til Windows 7. PC-er som er kjøpt med Windows XP og som ikke kan kjøre Windows 7, skal kunne brukes ut sin normale levetid med Windows XP. Vi minner i denne sammenheng om at IT-avdelingensom hovedregel frasier seg driftsansvar og brukerstøtte på PC-er som er eldre enn 5 år. Overgang til Windows 7 skal derfor ikke medføre noen ekstra kostnader ut over det som normalt brukes til fornying av maskinparken.

Kurs i Windows 7

Det er forskjeller fra Windows XP til Windows 7 i hvordan systemet brukes og hvilke funksjoner som finnes.

For den som ønsker mer informasjon om dette, vil vi anbefale kurs hos vår kursleverandr Visma Ajourit. Se [1] for kurstider o.l.

Denne informasjonen fra Microsoft kan også være nyttig: