Windows - Software Center

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 11. nov. 2019 kl. 14:41 av Edmmb (diskusjon | bidrag) (→‎Programmer som krever lisens)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Windows Software Center er IT-avdelingens løsning for distribusjon av programvare på klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem. Løsningen er basert på at brukerne i større grad kan installere programvaren de ønsker. Dette forutsetter at programvaren enten er gratis, eller at UiB har en lisens, det vil si inngått en avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren til studie eller jobbrelatert bruk.

Trykk her for å åpne Software Center.

Slik kan du installere programmer

For å selv legge til et program må du starte Software Center. Dette finner du ved å søke etter det: Klikk "Start/Windows-knappen" nede til venstre og skriv inn "Software Center" i søkefeltet

Start programmet ved å klikke på det

ProgSoftwareC.jpg


I Software Center får du blant annet oversikt over tilgjengelig programvare (Available Software) og installert programvare (Installed Software)

I dette eksemplet ønsker vi å oppdatere til Office Professional Plus 2016. Vi huker da av for dette programmet og velger deretter "INSTALL SELECTED".

SoftwareCenter.jpg


Deretter velges arkfanen (Installation Status) automatisk og du kan se programmet lastes ned og installeres.

SCinstallOffice2016.JPG


Etter en liten stund vil programmet være installert og det vil dukke opp under (Installed Software).

Tiden det tar å installere ett program vil variere sterkt etter hvor stort programmet er. Microsoft Office Professional Plus 2016 som er brukt i dette eksempelet er ett av de større og vil fort ta 15 minutter å installere.

Userlogof.png

Programmer som krever lisens

For programmer som krever at det er kjøpt lisens må installasjonen fortsatt gjøres fra IT-avdelingen. Du kan melde inn sak via UiBhjelp og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i "Software Center" slik at en selv kan få den lagt til.

Lisensierte programmer av typen "Adobe Creative Cloud (CC)" kan du legge inn selv, men du vil ikke få tilgang uten en egen Adobe ID som er knyttet til en gyldig lisens. (Mer info om Adobe Creative Cloud her.)