Windows - Software Center

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 11. feb. 2016 kl. 14:45 av Rsa025 (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?


11.12.2015

IT-avdelingen er i ferd med å gå over til ny løsning for distribusjon av programvare (klientdriftede UiB-maskiner med Windows operativsystem). Den nye løsningen er basert på at en selv i større grad skal kunne legge til ønsket programvare. Dette forutsetter at programmet enten er gratis, eller at UiB har inngått avtale som medfører at ansatte og studenter ved UiB kan benytte programvaren (til studie eller jobbrelatert bruk ved UiB). (Ikke all programvare er tilgjengelig for denne type distribusjon per dags dato, men vi jobber med saken)


For å selv legge til et program må en starte Software Center. Dette finner en ved å søke etter det. Klikk "Start/Windows-knappen" nede til venstre og skriv inn "Software Center" i søkefeltet


Start programmet ved å klikke på det


ProgSoftwareC.jpgI Software Center får en blant annet oversikt over tilgjengelig programvare (Available Software) og installert programvare (Installed Software)

I dette eksemplet ønsker en å legge til Digital Voice Editor 3.3. En huker da av for dette programmet og velger deretter "INSTALL SELECTED".


SoftwareCenter.jpgDeretter velges arkfanen "Installation Status" automatisk. Etter en liten stund vil programmet være installert (Status installed).


Userlogof.png
Programmer som er lisensiert kan ikke legges til uten at det foreligger gyldig lisens. En kan melde inn sak via https://bs.uib.no/ og henvise til PM-nummeret fra bestillingssystemet der lisensen ble bestilt fra. IT-avdelingen kan deretter gjøre den lisensierte programvaren tilgjengelig i "Software Center" slik at en selv kan få den lagt til.

Lisensierte programmer av typen "Adobe Creative Cloud (CC)" kan en legge inn selv, men en vil ikke få tilgang uten at en har en egen Adobe ID som er knyttet til en gyldig lisens. (Mer info om Adobe Crative Cloud her)