UiB-guest trådløst nett for gjester: Forskjell mellom sideversjoner

Fra IThjelp
(Erstattet preformaterte tekstbokser (som lages ved mellomrom først på linjen i koden) med innrykk (som lages med kolon først på linjen). Tipper intensjonen var å lage innrykk, og det ser mye bedre ut.)
(spesifiserer: nullstilling av nettverksinnstillinger peikar til bruksanvisning for Mac OS X. La til meir kategoriar)
Linje 59: Linje 59:
== Nullstilling av nettverksinnstillinger ==
== Nullstilling av nettverksinnstillinger ==


Hvis det ikke finnes noen løsning på nettverkstilkobling kan det være nødvendig å [[nullstille til fabrikkinnstillinger]].
Hvis du ikke finner noen løsning på nettverkstilkobling, kan det være nødvendig å nullstille til fabrikkinnstillinger. [[Nullstilling_av_nettverksintillinger_på_Mac_OS_X|Se bruksanvisning for Mac OS X]].




Linje 70: Linje 70:
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
[[Kategori:Trådløst datanett]]
[[Kategori:Trådløst datanett]]
[[Kategori:Privat datamaskin]]
[[Kategori:Mobile enheter]]

Sideversjonen fra 26. sep. 2013 kl. 09:22


uib-guest er et trådløst gjestenett på universitetsområdet, som kan knytte din enhet (bærbar PC, smarttelefon, nettbrett,...) til internett. Du må identifisere deg med mobiltelefonnummer eller brukerkonto.


Hvordan koble seg til uib-guest-nettet

Vis trådløse nett på din enhet, og koble til nettet som heter "uib-guest".

Enheten vil i noen tilfelle opplyse at tilkobling krever autentisering, og spørre om du vil gå til autentiseringssiden.

Eller du kan åpne nettleser på enheten. Du skal da få opp autentiseringssiden første gang du prøver å laste en nettside.


Hvordan logge på hvis du IKKE har konto (student eller ansatt) på UiB, HiB eller SiB

Dette gjelder for alle som er på besøk på UiB og ikke har konto. Hvis du ikke er gjest på UiB skal du ikke bruke tjenesten.

For gjester som har konto på norske eller internasjonale institusjoner som er med i eduroam-samarbeidet, anbefaler vi sterkt at eduroam trådløst nett brukes i stedet for uib-guest. Dette er en sikrere og bedre løsning!

Nederst på autentiseringssiden er det to felt:

Username/Phonenumber:
Password:

Skriv inn ditt mobiltelefonnummer i feltet "Username/Phonenumber". Hvis din mobiltelefon ikke er norskregistrert, bruk + landkode dittnummer, f.eks. +4612345678.

La feltet "Password" stå tomt.

Klikk på "Send inn"-knappen under feltene.

Innen kort tid vil du motta en SMS som inneholder en kode.

Gå tilbake til autentiseringssiden. Skriv inn mobiltelefonnummeret i feltet "Username/Phonenumber" og den koden du har mottatt i feltet "Password".

Klikk på "Send inn"-knappen under feltene.

Hvordan logge på hvis du har konto (student eller ansatt) på UiB, HiB eller SiB

For brukere som har konto på UiB, samt andre norske eller internasjonale institusjoner som er med i eduroam-samarbeidet, anbefaler vi sterkt at eduroam trådløst nett brukes i stedet for uib-guest. Dette er en sikrere og bedre løsning!

Det er likevel mulig å logge på uib-guest med egen konto for alle som har ansatt- eller studentkonto ved UiB (Universitetet i Bergen), HiB (Høgskolen i Bergen) eller ansatte på SiB (Studentsamskipnaden i Bergen).

Nederst på autentiseringssiden er det to felt:

Username/Phonenumber:
Password:

Skriv inn ditt brukernavn i feltet "Username/Phonenumber" og ditt passord i feltet "Password".

Klikk på "Send inn"-knappen under feltene.

Tips for automatisk pålogging

Dersom du har en "password-manager" som du stoler på, og som du lar kjenne både brukernavnet og passordet ditt(!), kan du bruke denne for URL-en for at løsningen din automatisk logger deg på fra UiBs privatnett (trådløst og studentbyer mv).

https://uib-guest.privnett.uib.no/?basic=1

Nullstilling av nettverksinnstillinger

Hvis du ikke finner noen løsning på nettverkstilkobling, kan det være nødvendig å nullstille til fabrikkinnstillinger. Se bruksanvisning for Mac OS X.


Sikkerhet

Merk at uib-guest ikke tilbyr kryptering av nettrafikk etter at du har logget inn. Vis forsiktighet ved bruk av dette åpne nettet!

Se siden Mobil trygghet for nærmere informasjon.