Forskjell mellom versjoner av «Scala»

Fra IT-hjelp UiB
(Omdirigerer til Scala)
Linje 1: Linje 1:
{{Under utvikling}}
+
#REDIRECT [[Scala]]
 
 
==Informasjonsskjermer==
 
 
 
Informasjonsskjermer er skjermer plassert synlig for å vise aktuell informasjon til publikum.
 
 
 
Eksempler på slik informasjon i UiB-sammenheng kan være:
 
 
 
* Meldinger om disputaser, gjeste forelesninger og andre begivenheter
 
 
 
* Informasjon til studenter (frister o.l.)
 
 
 
* Aktuell informasjon om instituttets virksomhet
 
 
 
* Videreformidling av ulik relevant informasjon fra UiB eller eksterne kilder
 
 
 
Scala er det systemet IT-avdelingen tilbyr til brukermiljøer som vil sette opp informasjonsskjermer. Dette er en tjeneste IT-avdelingen tar betalt for, for å dekke inn kostnadene til programvarelisenser.
 
 
 
Det var etter en vurdering i 2014 at vi valgte Scala som standard system for informasjonsskjermer ved UiB. Tidligere har også [[Xibo]] vært brukt.
 
 
 
==Slik kan institutter og avdelinger ta Scala i bruk==
 
 
 
Det utstyret som trengs er selve infoskjermen og en PC som styrer denne.
 
 
 
Skjermen kan være en flatskjerm-TV eller en skjerm som er spesiallaget som infoskjerm. Dersom skjermen skal stå på hele tida, vil vi anbefale sistnevnte. PC-en må være en standard UiB-klient-PC. PC-en trenger tilkopling til strøm og datanett, og skjermen må naturligvis også ha strøm.
 
 
 
I noen tilfeller er det enkelt å rigge opp dette utstyret i en ekspedisjon e.l., i andre tilfeller må det gjøres en mer omfattende installasjon (oppheng, kabelføring, nye uttak for strøm og datanett).
 
 
 
Ta gjerne kontakt med IT-avdelingen for råd om innkjøp og installasjon av infoskjerm!
 
 
 
Når det fysiske utstyret er på plass, kan man få tilgang til Scala-systemet. Et avspillerprogram installeres på PCen som er koblet til selve infoskjermen, og administrator(er) kan logge inn på en nettside for å administrere innholdet. IT-avdelingen tar betalt for denne tjenesten for å dekke inn kostnadene til programvarelisenser. Registrer sak i [https://bs.uib.no Issue-tracker] for å bestille Scala-tjenesten.
 
 
 
==Slik virker Scala==
 
 
 
En PC med programmet Scala klient kobles til en informasjonsskjerm i et vrimleareal, skranke e.l. Skjermen viser en "spilleliste" med bilder, videoer o.l. Innholdet bestemmes av en administrator som logger på via et web-grensesnitt til "Scala Content Manager" (på en server på IT-avdelingen).
 
 
 
[[image:structure_Scala.jpg]]
 

Revisjonen fra 7. apr. 2016 kl. 13:30

Omdirigering til: