Forskjell mellom versjoner av «SPSS»

Fra IT-hjelp UiB
m (At vi bare tilbyr nyeste versjon)
m
Linje 1: Linje 1:
 
[[en:SPSS]]
 
[[en:SPSS]]
  
'''SPSS''' (opprinnelig Statistical Package for the Social Sciences) er programvarepakke med grafisk grensesnitt for statistiske beregninger. Noen versjoner ble kalt PASW i stedet for SPSS. UiB har site license for alle studenter og ansatte som dekker SPSS base og diverse moduler. '''NB: Vi tilbyr bare til enhver nyeste tilgjengelige versjon av SPSS.'''
+
'''SPSS''' (opprinnelig Statistical Package for the Social Sciences) er programvarepakke med grafisk grensesnitt for statistiske beregninger. Noen versjoner ble kalt PASW i stedet for SPSS. UiB har site license for alle studenter og ansatte som dekker SPSS base og diverse moduler. '''NB: Vi tilbyr bare nyeste tilgjengelige versjon av SPSS.'''
  
  

Revisjonen fra 21. mar. 2016 kl. 12:55


SPSS (opprinnelig Statistical Package for the Social Sciences) er programvarepakke med grafisk grensesnitt for statistiske beregninger. Noen versjoner ble kalt PASW i stedet for SPSS. UiB har site license for alle studenter og ansatte som dekker SPSS base og diverse moduler. NB: Vi tilbyr bare nyeste tilgjengelige versjon av SPSS.


Klientdriftede maskiner

Windows- og Linux-maskiner driftet av IT-avdelingen vil man få installert SPSS ved å kontakte IT-avdelingen på telefon (555) 84700 eller opprette sak via bs.uib.no. Husk å oppgi maskinnavn.


Andre maskiner (inkludert private)

For installasjon på andre maskiner (også private) kan programvaren og koder lastes ned fra https://tjinfo.uib.no/program.

Innlegging av lisenskode

På slutten av installasjonen vil du få opp License Autorization Wizard. Dette programmet ligger også som egen meny på program-menyen til SPSS. Der legger du inn autorisasjonskoden du laster ned, så får du automatisk lagt inn en lisenskode i programmet. UiB har site license og bruker derfor kode for site license. Har maskinen tilgang til Internett når autorisasjonskoden legges inn, legges den inn under "Receive licence code from Internet". (NB! En må være tilkoblet med vpn for å aktivere lisens)

Les mer om vpn på: https://it.uib.no/Vpn

Innstallasjonsveiledninger


Lenker

SPSS Norge

SPSS hovedside (internasjonal)

SPSS internasjonal site - Education

Nedlastingslinker til SPSS