Forskjell mellom versjoner av «Programvare for privat datamaskin»

Fra IT-hjelp UiB
(Restrukturerte litt og la til litt om bla. antivirus.)
(Ingen forskjell)

Revisjonen fra 4. nov. 2010 kl. 08:33


IT-avdelingen har ikke brukerstøtte på private pc-er, og kan ikke installere programvare på disse. Vi kan derimot gi tilgang til en del programvare via CD/DVD eller nedlasting.

BaerbarPC.jpg

En del programvare som UiB har lisensavtale for kan lastes ned til private pc-er for ansatte og studenter. Slik programvare kan deles inn i to grupper:

  • Sitelisensprogramvare, det vil si programvare der UiB har lisens som dekker alle ansatte og (i noen tilfeller) studenter.
  • Programvare med innkjøpsavtale som gir brukeren rett til installasjon på bærbar eller hjemmemaskin i tillegg til på en UiB-maskin. Dette gjelder normalt programvare kjøpt av enheter ved UiB for bruk av ansatte.

Se informasjon om den enkelte programvare.

Lisensavtaler som tillater bruk på privat maskin begrenser ofte bruksretten til jobb- eller studierelatert bruk.


Antivirus

Alle datamaskiner bør ha antivirusprogramvare. UiB har lisensavtale om antivirusprogramvare som også dekker private maskiner. Om din maskin ble levert med egen lisens på antivirusprogramvare kan det også være du har en sørvisavtale som forutsetter at denne beholdes. - Les mer


Nedlasting

En del programvare som er fritt tilgjengelig for alle studenter og ansatte kan lastes ned fra: https://tjinfo.uib.no/program