Forskjell mellom versjoner av «Programvare for privat datamaskin»

Fra IT-hjelp UiB
m (La til lenke til engelsk side.)
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/knowledgeitem?unid=d91441011dd24010a7d3ade81a201e2b Informasjon om dette finnes nå i UiBhjelp]»)
 
(16 mellomliggende revisjoner av 4 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{BRA}}
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/knowledgeitem?unid=d91441011dd24010a7d3ade81a201e2b Informasjon om dette finnes nå i UiBhjelp]
IT-avdelingen har ikke brukerstøtte på private pc-er, og kan ikke installere programvare på disse. Vi kan derimot gi tilgang til en del programvare via CD/DVD eller nedlasting.
 
 
 
[[Fil:BaerbarPC.jpg|300px]]
 
 
 
En del programvare som UiB har lisensavtale for kan lastes ned til private pc-er for ansatte og studenter. Slik programvare kan deles inn i to grupper:
 
* [[:Kategori:Sitelisensprogramvare|Sitelisensprogramvare]], det vil si programvare der UiB har lisens som dekker alle ansatte og (i noen tilfeller) studenter.
 
* [[:Kategori:Programvare med innkjøpsavtale|Programvare med innkjøpsavtale]] som gir brukeren rett til installasjon på bærbar eller hjemmemaskin i tillegg til på en UiB-maskin. Dette gjelder normalt programvare kjøpt av enheter ved UiB for bruk av ansatte.
 
 
 
Se informasjon om den enkelte programvare.
 
 
 
Lisensavtaler som tillater bruk på privat maskin begrenser ofte bruksretten til jobb- eller studierelatert bruk.
 
 
 
 
 
== Antivirus ==
 
 
 
Alle datamaskiner bør ha [[antivirusprogramvare]]. UiB har lisensavtale om antivirusprogramvare som også dekker private maskiner. Om din maskin ble levert med egen lisens på antivirusprogramvare kan det også være du har en sørvisavtale som forutsetter at denne beholdes. [[Antivirusprogramvare|- Les mer]]
 
 
 
 
 
== Nedlasting ==
 
 
 
En del programvare som er fritt tilgjengelig for alle studenter og ansatte kan lastes ned fra: https://tjinfo.uib.no/program
 
 
 
[[en:Software on private PCs]]
 
 
 
[[Kategori:Privat datamaskin]]
 
[[Kategori:Programvare]]
 

Nåværende revisjon fra 28. jan. 2021 kl. 15:08