Forskjell mellom versjoner av «Outlook»

Fra IT-hjelp UiB
(Omstrukturert og omskrevet litt.)
Linje 1: Linje 1:
== Outlook e-post og kalender ==
+
== Outlook og Exchange ==
  
Mange bruker Outlook for e-post og kalenderfunksjonalitet, og har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, prøv å åpne Outlook. Om du ikke får startet programmet, har du mest sannsynlig ikke fått Outlook-konto enda.
+
Mange ansatte på UiB har Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, kan du [https://tjinfo.uib.no/finnmail sjekke hvor du har e-posten din].
  
Ved overgang til Outlook e-post og kalender gjelder følgende:
+
Outlook har følgende grunnfunksjoner, som delvis er integrert:
 +
* e-post
 +
* kalender
 +
* kontakter
 +
* oppgaver
  
 +
Linux- og Mac-brukere med Exchange-konto på UiB, bruker henholdsvis Evolution eller Entourage, og har tilsvarende funksjonalitet.
  
===E-post===
 
  
Man får ikke med seg gammel e-post automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. I Mozilla / Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe.
+
== Outlook på reise eller hjemme ==
  
Adressebøker får man ikke automatisk med seg. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig vev. Se [[Adressebokflytting]].
+
Med [https://kalender.uib.no kalender.uib.no] i Internet Explorer har man tilgang til mye av funksjonaliteten fra Outlook-programmet PCen. Andre nettlesere kan også brukes. [https://webmail.uib.no Webmail] (velg kalender) kan fortsatt brukes for e-post, men utan kalender, kontakter og oppgaver.
  
Videresending og fraværsmelding på epost må nå gjøres i Outlook eller på https://kalender.uib.no. Har man fått Outlook installert og har Exchange-konto, kan man ikke bruke vevsiden https://tjinfo.uib.no/reise/, som kun brukes av brukere med epost på Unix. Se [[Fraværsmelde e-post]].
+
Noen PDAer og mobiltelefoner har også støtte for Outlook, slik at du for eksempel kan oppdatere og synkronisere kalenderen nesten når og hvor som helst. Se IT-avdelingens [[innkjøpsveiledning]] for aktuelle modeller.
  
Hjemmefra og andre steder hvor man ikke har tilgang til IT-avdelingens Outlook-oppsett, må man bruke http://kalender.uib.no. IT-avdelingen har en kryptert VPN-forbindelse, brukere kan med bærbar bruke Outlook over VPN når de er borte fra campus. Man får ikke ny epost i Thunderbird, Webmail eller Pine.
 
  
 +
== Fra Mozilla til Outlook ==
 +
For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:
  
===Kalender===
+
Gammel e-post får man ikke med seg automatisk. Den kan leses med Thunderbird, [https://webmail.uib.no/ Webmail] eller Pine. I Mozilla Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke  og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe. Ny e-post kan ikke lenger leses i Thunderbird på UiB-maskiner.
  
Kalenderprogrammet kan finnes i Outlook (velg Kalender/Calendar i menyen til venstre) eller via vev på https://kalender.uib.no.
+
Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. Se [[Adressebokflytting]].
  
 +
Videresending og fraværsmelding på e-post må gjøres i Outlook eller på [https://kalender.uib.no kalender.uib.no].  Se [[Fraværsmelde e-post]].
  
===Vanlige problemer===
 
  
*Det finnes en innholdsrik Hjelp-meny i selve Outlook, og UiBs kursleverandør holder kurs. Microsoft har gratis [http://office.microsoft.com/en-us/training/CR061832721033.aspx kurs] på nettet.  
+
== Problemer med Outlook? ==
*Siden [[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil gi deg en del hjelp til vanlige problemstillinger som gjelder Outlook.
+
 
*Om du har [[full innboks]], les [[Full innboks|her]].
+
*Hjelp-menyen i Outlook-programmet kan gi hjelp til mange problemer
 +
*[http://www.vismaajourit.no/index.asp?s_id=1000048;1000195&topExpand=&subExpand=&strUrl=//applications/system/publish/view/showobject.asp?infoobjectid=1000272&channelid=1000046 Kurs i bruk av Outlook] arrangeres av UiBs kursleverandør.
 +
*Gratis [http://office.microsoft.com/en-us/training/CR061832721033.aspx nettbasert opplæring fra Microsoft] finnes også på nettet for blant annet Outlook.
 +
*[[Ofte stilte spørsmål om e-post]] vil gi deg en del hjelp til vanlige problemstillinger som gjelder Outlook.
 +
*[[Full innboks]] er et problem for mange brukere, men det finnes [[Full innboks|hjelp]].
 +
*[[:Category:Outlook|Alle artikler om Outlook]]
  
 
[[Kategori:Outlook]]
 
[[Kategori:Outlook]]

Revisjonen fra 24. feb. 2010 kl. 15:34

Outlook og Exchange

Mange ansatte på UiB har Windows og Outlook på sin jobb-maskin. Er du en av disse, betyr det at du har konto på Exchange-server hos IT-avdelingen. Om du er usikker på om du har UiB-eposten din på Exchange, kan du sjekke hvor du har e-posten din.

Outlook har følgende grunnfunksjoner, som delvis er integrert:

  • e-post
  • kalender
  • kontakter
  • oppgaver

Linux- og Mac-brukere med Exchange-konto på UiB, bruker henholdsvis Evolution eller Entourage, og har tilsvarende funksjonalitet.


Outlook på reise eller hjemme

Med kalender.uib.no i Internet Explorer har man tilgang til mye av funksjonaliteten fra Outlook-programmet på PCen. Andre nettlesere kan også brukes. Webmail (velg kalender) kan fortsatt brukes for e-post, men utan kalender, kontakter og oppgaver.

Noen PDAer og mobiltelefoner har også støtte for Outlook, slik at du for eksempel kan oppdatere og synkronisere kalenderen nesten når og hvor som helst. Se IT-avdelingens innkjøpsveiledning for aktuelle modeller.


Fra Mozilla til Outlook

For brukere som bytter fra Mozilla Thunderbird til Outlook gjelder følgende:

Gammel e-post får man ikke med seg automatisk. Den kan leses med Thunderbird, Webmail eller Pine. I Mozilla Thunderbird kan man merke ønskede meldinger (Ctrl - A for alle i aktuell katalog), høyreklikke og velge "videresend som vedlegg" og sende. Man kan deretter åpne meldingen i Outlook, merke alle de vedlagte meldingene og dra dem til ønsket mappe. Ny e-post kan ikke lenger leses i Thunderbird på UiB-maskiner.

Adressebøker blir heller ikke automatisk overført. Det må man om ønskelig ordne selv. Det er laget en bruksanvisning for overføring av adressebøker fra Mozilla til Outlook som ligger tilgjengelig på vev. Se Adressebokflytting.

Videresending og fraværsmelding på e-post må gjøres i Outlook eller på kalender.uib.no. Se Fraværsmelde e-post.


Problemer med Outlook?