Forskjell mellom versjoner av «Oppsett av e-post på privat maskin»

Fra IT-hjelp UiB
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
Tagg: Erstattet
 
Linje 1: Linje 1:
E-posten er knyttet til den kontoen du har som student eller ansatte (som du får og administrer via [https://sebra.uib.no/ SEBRA]). Du kan lese e-posten på ulike måter etter smak og behag, eller avhengig av oppkoblingsformen du benytter.
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du i UiBhjelp.]
 
 
Det enkleste er å bruke en helt vanlig nettleser uten å sette den opp med brukernavn eller servere, ved å logge deg på en av nettsidene [https://outlook.office.com outlook.office.com], [https://kalender.uib.no kalender.uib.no] eller [https://webmail.uib.no/ webmail.uib.no/].
 
 
 
''Selv om dette er en lettvint løsning er det neppe et effektivt verktøy for den som benytter e-post mye, får mange meldinger eller har større krav til e-postprogrammet. Da bør du ha et eget e-postprogram på din maskin.''
 
 
 
===E-postprogrammer===
 
 
 
Alle velkjente program (som Mac Mail, Thunderbird og Outlook) kan brukes.
 
 
 
Programmet må først settes riktig opp. Det gjøres typisk ved å velge "Edit --> Preferences --> Mail" eller lignende fra programmets egen toppmeny. Det kan være forvirrende mange valg, men langt fra alle trenger å fylles ut. Under finner du veiledninger for oppsett av e-post i ulike programmer på forskjellige maskiner.
 
 
 
*[[Outlook og IMAP]]
 
*[[Oppsett av e-post i Mozilla Thunderbird]]
 
*[[Oppsett av e-post i Mail (Mac)]]
 
*[[Oppsett av e-post i Outlook for Mac 2011]]
 
*[[Oppsett av iPhone 4S mot Exchange]]
 
*[[Konfigurere iPad for UiB Exchange e-post og kalender]]
 
 
 
[[Kategori:Privat datamaskin]]
 
[[Kategori:E-post]]
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
 
 
 
 
[[en:Email setup on private computers]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 08:20