Forskjell mellom versjoner av «Oppsett av e-post på privat maskin»

Fra IT-hjelp UiB
(Redaksjon er sentralisert)
Linje 1: Linje 1:
{{Under utvikling}}
+
E-posten er knyttet til den kontoen du har som student eller ansatte (som du får og administrer via [https://sebra.uib.no/ SEBRA]). Du kan lese e-posten på ulike måter etter smak og behag, eller avhengig av oppkoblingsformen du benytter.
[[en:Email setup on private computers]]
 
  
IT-avdelingen driver en sentral e-posttjeneste for ansatte og studenter ved Universitetet i Bergen. E-post er knyttet til den datakonto som studenter og ansatte får via [https://sebra.uib.no/ SEBRA]. En kan lese e-posten på ulike måter etter smak og behag, eller avhengig av oppkoblingsformen en benytter.
+
Det enkleste er å bruke en helt vanlig nettleser uten å sette den opp med brukernavn eller servere, ved å logge deg på en av nettsidene [https://outlook.office.com], [https://kalender.uib.no] eller [https://webmail.uib.no/].  
  
En kan logge interaktivt inn på e-postserveren vha SSH og bruke effektive program som pine eller  mutt. En benytter  alf.uib.no. ''Denne måten å lese eposten på er for særlig interesserte.''
+
''Selv om dette er en lettvint løsning er det neppe et effektivt verktøy for den som benytter e-post mye, får mange meldinger eller har større krav til e-postprogrammet. Da bør du ha et eget e-postprogram din maskin.''
 
 
En kan også bruke en helt vanlig nettleser uten å sette den opp med brukernavn eller servere, ved å logge seg på nettsiden https://webmail.uib.no/
 
 
 
''Selv om dette er en lettvint løsning er det neppe et effektivt verktøy for den som benytter e-post mye, får mange meldinger tilsendt eller har tunge krav til e-postprogrammet. Webmail passer best når en skal ta en kikk eposten sin fra maskiner en vanligvis ikke bruker, f.eks internettkaffer eller naboens PC.''
 
  
  
Linje 24: Linje 19:
 
*[[Konfigurere iPad for UiB Exchange e-post og kalender]]
 
*[[Konfigurere iPad for UiB Exchange e-post og kalender]]
  
[[Kategori:E-post]]
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
 
[[Kategori:Privat datamaskin]]
 
[[Kategori:Privat datamaskin]]
 
[[Kategori:E-post]]
 
[[Kategori:E-post]]
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
[[Kategori:Privat datamaskin]]
+
 
[[Kategori:Sider under utvikling]]
+
 
[[Kategori:Trenger gjennomgang]]
+
[[en:Email setup on private computers]]

Revisjonen fra 31. jul. 2020 kl. 06:54

E-posten er knyttet til den kontoen du har som student eller ansatte (som du får og administrer via SEBRA). Du kan lese e-posten på ulike måter etter smak og behag, eller avhengig av oppkoblingsformen du benytter.

Det enkleste er å bruke en helt vanlig nettleser uten å sette den opp med brukernavn eller servere, ved å logge deg på en av nettsidene [1], [2] eller [3].

Selv om dette er en lettvint løsning er det neppe et effektivt verktøy for den som benytter e-post mye, får mange meldinger eller har større krav til e-postprogrammet. Da bør du ha et eget e-postprogram på din maskin.


Vanlig bruk:

De fleste foretrekker nok å lese sin epost ved hjelp av et dedisert program installert på egen arbeidsstasjon. Alle velkjente program kan brukes mot IT-avdelingens e-posttjenere, f.eks Thunderbird og Outlook.

For at disse skal benyttes må programmet først settes riktig opp. Det gjøres typisk ved å velge "Edit --> Preferences --> Mail" eller lignende fra programmets egen toppmeny. Det kan være forvirrende mange valg men langt fra alle trenger å fylles ut. Under finner du veiledninger for oppsett av e-post i ulike programmer på forskjellige typer klienter.