Forskjell mellom versjoner av «Oppsett av e-post i Thunderbird»

Fra IT-hjelp UiB
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
Tagg: Erstattet
 
Linje 1: Linje 1:
Denne guiden er ment for studenter og ansatte med UNIX mail (ALF). Ansatte med outlook/exchange-epost se her: [[Oppsett_av_e-post_i_Thunderbird_(10)_mot_kalender-serveren]]
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]
 
 
----
 
 
 
 
 
Mozilla Thunderbird er fri programvare og kan lastes ned til privatdriftede Windows/Mac/Linux-maskiner herfra: [http://www.mozilla.org/thunderbird/] Programmet er tilgjengelig alle klientdriftede Windows og Linux maskiner og kan lastes ned fra ''Managed software update'' på klientdriftede MAC-maskiner.
 
 
 
 
 
På klientdriftede maskiner med windows kan en forsøke å kjøre  Start -> All programs -> Support -> Reset Thunderbird og se om dette viker. På kliendriftede Linuxmaskiner finnes det også tilsvarende funksjonalitet. Dette finner man ved å søke på "Thunderbird" i Ubuntu Dash home (UIB Reset Thunderbird og UIB Configure Thunderbird). 
 
 
 
* Gå inn på menyen "'''Verktøy'''" og velg "'''Kontoinstillinger'''" ''(Kontoinstillingene ligger under menyen "Rediger" i Linux).''
 
 
 
* Trykk på knappen "'''Kontohandlinger''' og velg "'''Legg til e-postkonto'''".
 
 
 
* Fyll ut feltene med ditt navn, e-postadresse: (for eksempel '''abc123@uib.no'''.)
 
 
 
* Trykk fortsett.
 
 
 
Thunderbird søker så etter tjenerinstillinger. Det vil ofte fungere og bare velge "Opprett konto", men det er likevel noen valg som kan være fordel å sette manuelt. For eksempel kan det være en fordel å stille på valgene under "Synkronisering og lagring" for å unngå at programmet bruker for mye lagringsplass. Bruken av lagringsplass kan begrenses ved å bare synkronisere de nyeste meldingene eller ikke å laste ned store meldinger. Disse valgene er spesielt viktig å sette på UIB-pcer med begrenset lagring til hver bruker. For eksempel kan disse verdiene settes til "Synkroniser med de nyeste 100 dager" og "Ikke last ned meldinger større enn 150KB"
 
 
 
 
* Trykk OK og kontoen skal bli opprettet.
 
 
 
Hvis det kommer opp noen feil med kontoinstillingene eller passord, gå inn igjen på kontoinstillingene og sjekk at følgende verdier er riktige:
 
 
 
Under Tjenerinstillinger:
 
  '''Innkommende:'''
 
  '''Tjenernavn''' imap.uib.no
 
  '''Brukernavn''' abc123 ''(bytt ut med ditt eget tilsvarende)''
 
  '''Port'''      143
 
 
 
  '''Tilkoblingssikkerhet''' STARTTLS
 
  '''Autentiseringsmetode''' Vanlig passord
 
 
 
  '''Utgående:'''
 
  '''Tjenernavn''' smtp.uib.no
 
  '''Brukernavn''' abc123 ''(bytt ut med ditt eget tilsvarende)''
 
  '''Port'''      465
 
 
 
  '''Tilkoblingssikkerhet''' SSL/TLS
 
  '''Autentiseringsmetode''' Vanlig passord
 
 
 
'''NB! Sjekk også innstillingene for brannmuren. Port 465 må være tillatt/aktivert, ellers vil du få problemer med sending av e-post.'''
 
 
 
[[Fil:Thunderbird-config.png]]
 
 
 
 
 
==Andre e-postkontoer i Thunderbird ==
 
 
 
===GMail===
 
Legg til e-postkonto på samme måte som beskrevet over.
 
Skriv inn: '''(ditt brukernavn)@gmail.com''' og '''ditt passord''' og thunderbird skal automatisk finne de riktige serverinnstillingene.
 
Også her er det viktig å tenke på problemstillingene forbundet med synkronisering og lagring som beskrevet over.
 
 
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
 
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
 
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 08:14