Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

Fra IT-hjelp UiB
m
Linje 27: Linje 27:
 
== Office hjemme for ansatte ==
 
== Office hjemme for ansatte ==
  
'''Vi jobber med en ny løsning for Office og Windows oppgradering for UiB sine ansatte (en egen nedlastingstjeneste). I mellomtiden har vi ikke noe å tilby. Vi antar at ny løsning er på plass i begynnelsen av 2014. Vi kommer tilbake med mer info her etterhvert som tjenesten er klar. Mac-brukere kan få tilgang til Office via https://tjinfo.uib.no/program. Eventuelt kan Mac-brukere låne installasjons dvd ved at en kontakter oss via https://bs.uib.no/ '''
+
Dersom en har behov for Microsoft Office på privat PC til jobbrelatert bruk, kan en opprette en sak via bs.uib.no. Lisensen er bare gyldig så lenge en er ansatt ved UiB. Programmet må avinstalleres den dagen en eventuelt slutter ved UiB. Lisensen er personlig og en kan ikke brukes av andre. Tilsvarende tilbyr vi også oppgraderingslisens til nyeste Windows operativsystem. Samme lisensregler gjelder for denne lisens. Selve installasjon av MS Office (og eventuell Windows oppgradering) må en ordne på egen hånd ettersom det er snakk om private maskiner med privat oppsett. Spesielt oppgradering av MS Windows kan være omfattende og anbefales ikke  så sant en ikke har spesielle behov (krever litt kompetanse).
  
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Revisjonen fra 10. apr. 2014 kl. 14:54


Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB. Avtalen inkluderer også rett til en hjemmekopi for alle ansatte (se under).

Studenter kan kjøpe studentversjon av programmet hos forhandler av Microsoft Office programvare (Studia, komplett, Elkjøp med flere) (Tidligere tjeneste studentlisens.no er dessverre ikke tilgjengelig lenger).

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. I dette tilfelle kan gratisalternativet OpenOffice eller LibreOffice være et alternativ. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.

Studenter kan bestille programmet til reduserte priser via http://studentlisens.no/.


Office hjemme for ansatte

Dersom en har behov for Microsoft Office på privat PC til jobbrelatert bruk, kan en opprette en sak via bs.uib.no. Lisensen er bare gyldig så lenge en er ansatt ved UiB. Programmet må avinstalleres den dagen en eventuelt slutter ved UiB. Lisensen er personlig og en kan ikke brukes av andre. Tilsvarende tilbyr vi også oppgraderingslisens til nyeste Windows operativsystem. Samme lisensregler gjelder for denne lisens. Selve installasjon av MS Office (og eventuell Windows oppgradering) må en ordne på egen hånd ettersom det er snakk om private maskiner med privat oppsett. Spesielt oppgradering av MS Windows kan være omfattende og anbefales ikke så sant en ikke har spesielle behov (krever litt kompetanse).