Forskjell mellom versjoner av «Microsoft Office»

Fra IT-hjelp UiB
m (Åpnet Microsoft Office)
m
 
(23 mellomliggende revisjoner av 9 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet i Bergen har sitelisens for Microsoft office for sine  ansatte (ikke studenter). Det vil si at ansatte også kan få Microsoft Office installert hjemmemaskin til bruk i jobbsammenheng.  Installasjonsmedie kan fåes ved henvendelse til IT-avdelingen ved  enten opprette sak i issuetracker (https://bs.uib.no/), ringe (555  84700) eller personlig oppmøte (Nygårdsgaten 5, 4.etg). Ved personlig  oppmøte må en kunne legitimere at en er fast ansatt ved UiB. Vi har  hovedsaklig tilgjengelig Mirosoft Office Plus 2010 for  windowsbrukere. Dette er snakk om engangsvdvd-er som beholdes  av bruker. Programmet kan aktiveres tre ganger men bare på en maskin av  gangen. For mac har vi installasjonsmediet til office 2004 og 2008. I  disse tilfeller er det snakk om dvd-er (kopier) som en kan låne for en  kortere periode til en har fått programmet er installert. Vi kan ikke  garantere at vi har installasjonsmediet inne til enhver tid. MS office  er ikke tilgjengelig for Linux. I dette tilfelle kan gratisalternativet [[OpenOffice]]  være et alternativ.
+
'''Microsoft Office''' er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.  
  
Du kan lese mer om programmet på [http://office.microsoft.com/nb-no/suites/FX101677751044.aspx  Microsoft sine sider].  
+
Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via [[Office 365]] og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner
 +
 
 +
Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke [[Office 365]] online via nettleser eller gratisalternativet [[LibreOffice]]. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.
 +
 
 +
Du kan lese mer om MS Office [https://products.office.com/nb-no/home Microsoft sine sider]. Microsoft tilbyr også [http://office.microsoft.com/nb-no/support/ hjelp og veiledning for bruk av Office].  
  
  
 
== Produsent ==
 
== Produsent ==
[http://office.microsoft.com/nb-no// Microsoft]
+
[http://office.microsoft.com/nb-no// Microsoft]
  
  
 
==Leverandør==
 
==Leverandør==
[http://www.inmeta.com/ Inmeta Licensing]
+
[http://www.inmeta.com/ Inmeta Crayon]
  
  
 
==Bestilling==
 
==Bestilling==
Klientoppsatte pc ved UiB trenger ikke bestille Office til jobbrelatert bruk. Studenter kan bestille Office via http://studentlisens.no/ til reduserte priser.
+
For bruk på UiBs [[Klientdriftede maskiner]] med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.
 +
 
 +
 
 +
 
  
{{BRA}}
 
  
 +
[[Kategori:Microsoft Office]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
 
[[Kategori:Kontorstøtteprogramvare]]
[[Kategori:Windowsprogramvare]]
 
[[Kategori:Macprogramvare]]
 
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]
 
[[Kategori:Sitelisensprogramvare]]

Nåværende revisjon fra 7. nov. 2019 kl. 13:19

Microsoft Office er en programvarepakke med ulike programmer tilpasset kontorbruk. Pakkene leveres for både Microsoft Windows og Mac-maskiner. Universitetet har en campus-avtale som gir rett til å installere Microsoft Office på alle Windows- og Mac-maskiner som eies av UiB.

Studenter og UiB-ansatte kan laste ned MS Office gratis via Office 365 og legge det inn på inntil 5 private maskiner/nettbrett/mobiltelefoner

Linux-brukere kan ikke få installert MS Office. De kan istedet bruke Office 365 online via nettleser eller gratisalternativet LibreOffice. Denne programpakken installeres normalt på alle UiB-maskiner med Microsoft Office.

Du kan lese mer om MS Office på Microsoft sine sider. Microsoft tilbyr også hjelp og veiledning for bruk av Office.


Produsent

Microsoft


Leverandør

Inmeta Crayon


Bestilling

For bruk på UiBs Klientdriftede maskiner med Windows trenger man ikke bestille lisens for MS Office. For bruk på hjemmemaskiner, se under.