Forskjell mellom versjoner av «Maskinnavn»

Fra IT-hjelp UiB
m (Fikset lenke til IP-adresse på A-Å-siden (ikke side-intern lenke på samme side))
m
Linje 2: Linje 2:
 
[[en:Computername]]
 
[[en:Computername]]
  
'''Maskinnavn''' er navn på en [[Klientdriftede maskiner|klientdriftet datamaskin]]. Maskinnavn har formatet Avd123123, der første del normalt er en forkortelse for eieravdeling eller lokasjon og tallene fra [[A-Å#I|IP-adressen]].
+
'''Maskinnavn''' er navn på en [[Klientdriftede maskiner|klientdriftet datamaskin]]. Maskinnavn har formatet Avd123123, der første del normalt er en forkortelse for eieravdeling eller lokasjon og siste del er tallene fra [[A-Å#I|IP-adressen]].
  
 
== Unikt navn som går i arv ==
 
== Unikt navn som går i arv ==

Revisjonen fra 25. jan. 2012 kl. 09:46


Maskinnavn er navn på en klientdriftet datamaskin. Maskinnavn har formatet Avd123123, der første del normalt er en forkortelse for eieravdeling eller lokasjon og siste del er tallene fra IP-adressen.

Unikt navn som går i arv

Maskinnavnet skal være unikt ved UiB. Når en PC byttes ut, beholdes normalt maskinnavnet på den nye maskinen. Dette er fordi både utvalg av programvare og tilganger til ulike systemer i stor grad er knyttet til maskinnavn og/eller IP-adresse. Om to maskiner har fått samme maskinnavn, vil den første maskinen få riktig IP-adresse, programvare og tilganger. Den andre maskinen vil normalt ikke få tilgang til nettverket, og dermed heller ingenting annet.

Hvordan finne maskinnavn

Gjør følgende for å finne maskinnavn på UiB-PCen du benytter (gjelder Windows):

  • Velg Support på Start-menyen (i Windows 7 må du først velge All programs)
  • Velg Show Computer Info
  • Velg Ok eller trykk Enter

Maskinnavn (Computer name) skal nå være synlig øverst i listen.

De fleste pc-er har også en (ofte gul eller hvit) merkelapp der maskinnavnet står.