Forskjell mellom versjoner av «Login.uib.no»

Fra IT-hjelp UiB
m
Linje 1: Linje 1:
 
[[en:login.uib.no]]
 
[[en:login.uib.no]]
Login.uib.no er åpen for innlogging via [[SSH Secure Shell|ssh]] fra hele verden. Her kan man bruke kommandoer som scp, rsync, sftp også for å overføre filer eller man kan logge seg videre inn arbeidsstasjon eller regnetjenere. Login kjører klientadministrert linux.
+
Login.uib.no er åpen for innlogging via [[SSH Secure Shell|ssh]] fra hele verden. Tjenester som tilbys er i hovedsak konsolltilgang for videre pålogging til andre ressurser ved UIB samt filkopiering og synkronisering av data fra hjemmekatalog eller fellesområder.
 +
 
 +
Standard kommandolinjeverktøy for filoverføring er tilgjengelig
 +
 
 +
* scp
 +
* sftp
 +
* rsync
 +
 
 +
Login kjører fra 22.02.2012 RedHat Enterprise Linux 6.
 +
 
 +
== Tilgjengelig programvare på login.uib.no ==
 +
 
 +
login er ikke ment for å kjøre programvare som krever grafisk brukergrensesnitt eller mye CPU-kraft. Dersom du har et behov for programvare login som etter overgangen til RedHat ikke er dekket, gi beskjed om dette via http://bs.uib.no
  
 
== Bruksanvisninger ==
 
== Bruksanvisninger ==
Linje 16: Linje 28:
 
</pre>
 
</pre>
  
== Oppsett ==
+
== Teknisk oppsett av tjenesten ==
Login er egentlig to maskiner, plassert på to forskjellige lokasjoner, for redundans. Login1 og login2 vil automatisk ta over den andres adresse dersom én av maskinene skulle gå ned eller bli utilgjengelig av andre grunner. Når man kobler seg mot login.uib.no vil man bli plassert tilfeldig en av dem, men dersom man har behov for å koble direkte mot én av dem, kan man også gjøre det ved å bruke login1 eller login2 direkte.
+
 
 +
login.uib.no er en virtuell maskin i IT-avdelingen sitt VMware Cluster. Det er per i dag ikke satt opp automatisk failover men dette jobbes med og vil bli satt i drift etterhvert som den nye serverhallen i Realfagsbygget kommer plass.
  
 
{{UD}}
 
{{UD}}

Revisjonen fra 22. feb. 2012 kl. 13:32

Login.uib.no er åpen for innlogging via ssh fra hele verden. Tjenester som tilbys er i hovedsak konsolltilgang for videre pålogging til andre ressurser ved UIB samt filkopiering og synkronisering av data fra hjemmekatalog eller fellesområder.

Standard kommandolinjeverktøy for filoverføring er tilgjengelig

  • scp
  • sftp
  • rsync

Login kjører fra 22.02.2012 RedHat Enterprise Linux 6.

Tilgjengelig programvare på login.uib.no

login er ikke ment for å kjøre programvare som krever grafisk brukergrensesnitt eller mye CPU-kraft. Dersom du har et behov for programvare på login som etter overgangen til RedHat ikke er dekket, gi beskjed om dette via http://bs.uib.no

Bruksanvisninger

Kopiere filer med scp/sftp under Windows

Bruk WinSCP eller SSH Secure File Transfer eller et annet program som snakker scp/sftp og sett det til å kontakte login.uib.no på port 22 med protokoll ssh/scp/sftp.

Kopiere filer med rsync under Linux

Kopiere fra login til lokal linux

rsync -vr bruker@login.uib.no:katalog/fil .

Punktumet betyr inneværende katalog, man kan også spesifisere sti.

Kopiere fra lokal linux til login

rsync -vr katalog/fil bruker@login.uib.no:.

Teknisk oppsett av tjenesten

login.uib.no er en virtuell maskin i IT-avdelingen sitt VMware Cluster. Det er per i dag ikke satt opp automatisk failover men dette jobbes med og vil bli satt i drift etterhvert som den nye serverhallen i Realfagsbygget kommer på plass.