Forskjell mellom versjoner av «Innkjøpsveiledning for stasjonære og bærbare arbeidsstasjoner»

Fra IT-hjelp UiB
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=2f448f0a40a84669b9ea4ca656f8db53 Denne informasjonen finner du nå i UiBhjelp.]»)
 
Linje 1: Linje 1:
{{Autoritativ informasjon}}
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=2f448f0a40a84669b9ea4ca656f8db53 Denne informasjonen finner du nå i UiBhjelp.]
{{BRA}}
 
 
En del programvare er ganske resurskrevende og avhengig av at maskin har en tilstrekkelig teknisk ytelse som ofte kan ligge over hva en godkjent standard PC kan tilby. I slike tilfeller anbefales det å anskaffet en stasjonær eller bærbar arbeidsstasjon. Typisk for en maskin i denne kategori er at den har kraftig prosessor, stor minne og lagringskapasitet og bedre grafikkytelse. I tillegg er det vanlig med et langt større omfang av tilgjengelige opsjoner for bla. flere kraftigere prosessorer, mer minne, flere og raskere harddisker og dedikerte grafikkløsninger med topp ytelse. De ulike opsjonene gir god mulighet til å kunne «skreddersy» en maskin og leverandørfirmaene har egne faglige tekniske team som er behjelpelig med å finne en konfigurasjon fra deres arbeidsstasjonsserie som optimaliseres til den programvare som skal benyttes. Det anbefales derfor å kontakte leverandørfirma for å sikre at maskin som bestilles blir best mulig i henhold til arbeidsoppgavene den skal utføre.
 
 
 
Det anbefales samtidig også å kontakte IT avdelingen for avklaring om ønsket arbeidsstasjon er, eller vil kunne bli godkjent for klientdrift.
 
 
 
==Rammeavtaler og kontaktpersoner ==
 
 
 
For arbeidsstasjoner (stasjonære og bærbare), har UiB rammavtaler med følgende leverandørene (merkene):
 
 
 
* Dell Computer (Dell ), kontaktperson: Vibeke Hendriks, Vibeke.Hendriks@dell.com
 
* Hewlett Packard (HP), kontaktperson: Anders Eide, anders.eide@hp.com
 
 
 
 
 
 
 
[[Kategori:Innkjøp]]
 
[[Kategori:Innkjøp]]
 

Nåværende revisjon fra 3. aug. 2020 kl. 09:32