Forskjell mellom versjoner av «Innkjøpsveiledning for annet IT-utstyr»

Fra IT-hjelp UiB
(Kopiert fra intranett, med redigeringer)
 
Linje 1: Linje 1:
 
{{Autoritativ informasjon}}
 
{{Autoritativ informasjon}}
 +
{{Trenger gjennomgang}}
 
{{BRA}}
 
{{BRA}}
 
For tilleggsutstyr og komponenter har UiB rammeavtale med Imento. (Merk at denne avtalen ikke dekker PCer, skjermer eller skrivere.) Se leverandør- og kontaktinformasjon i  Innkjøpsportalen.
 
For tilleggsutstyr og komponenter har UiB rammeavtale med Imento. (Merk at denne avtalen ikke dekker PCer, skjermer eller skrivere.) Se leverandør- og kontaktinformasjon i  Innkjøpsportalen.

Revisjonen fra 3. des. 2014 kl. 10:46

Informasjon.gif Autoritativ informasjon! Denne siden inneholder informasjon som er autoritativ og vedlikeholdes av IT-avdelingen.


Viktig melding.gif Trenger gjennomgang Denne artikkelen trenger muligens oppdateringer og/eller endringer.

For tilleggsutstyr og komponenter har UiB rammeavtale med Imento. (Merk at denne avtalen ikke dekker PCer, skjermer eller skrivere.) Se leverandør- og kontaktinformasjon i Innkjøpsportalen.

Dette er noen typer utstyr som er testet og godkjent for bruk i IT-avdelingens driftsopplegg:

Scannere

Enkle scannere for scanning av bilder fra papir (enkeltark): Canon CanoScan 9000F Scanner med arkmater for scanning av bilder og/eller tekst: [Anbefaling mangler foreløpig; kontakt IT-avdelingen] Scannere for scanning av lysbilder og papirbilder: [Anbefaling mangler foreløpig; kontakt IT-avdelingen]

Mus/tastaturer

Alle typer mus/tastaturer med USB-tilkobling vil fungere. Vi vil ikke installere spesiell programvare fra leverandøren for mus og tastatur.

Digitalkameraer

Alle typer digitalkamera med uttakbart minne kan brukes. Vi vil ikke installere eventuell spesiell programvare for bildeoverføring,- redigering og -arkivering. For å overføre bilder brukes minnekortleser. Alle typer minnekortlesere med USB-tilkobling som virker uten installasjon av drivere, kan brukes. En del kameraer kan også kobles direkte til PC med USB-kabel uten å kreve spesielle drivere eller programvare.

For bildevisning og -redigering anbefales standard tilgjengelig programvare som IrfanView, Adobe Photoshop (Elements) o.a.

Minnepinner (USB-minne, nøkkelring, minnepenn)

[Anbefaling mangler foreløpig; kontakt IT-avdelingen]

Eksterne harddisker

Alle typer med USB-2-tilkobling skal fungere.

Merk at eksterne harddisker bare bør brukes som transport og midlertidig lager og at brukeren selv har ansvar for sikkerhetskopiering av data på slike disker!