Innkjøp av mobiltelefon

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 11. aug. 2014 kl. 11:36 av Edpjm (diskusjon | bidrag) (Flytta boksen om autoritativ informasjon ned på botnen av sida. Dette er ikkje det første lesaren vil sjå, og gir mindre fokus til boksen om endring av rutiner (som kanskje også kan fjernast no?) Fjerna overflødig kategorimerking (multiplisert))


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Viktig melding.gif Nye rutiner Fra 15.11.2013 innføres nye rutiner for bestilling av mobiltelefoner gjennom BasWare PM! Les gjennom denne siden for mer informasjon!Innkjøpsveiledning

Anbefalte modeller

Under ligger oversikt over mobiltelefonmodeller som er godkjent av IT-avdelingen for innkjøp og bruk ved UiB. Se også Hvorfor anbefalte modeller? lenger nede.


For å gjøre det lettere å finne passende mobiltelefon som dekker ditt behov, har vi delt modellene inn i tre kategorier ut fra funksjonalitet og pris.


Enkle mobiltelefoner

Funksjoner: Telefon, SMS, MMS, ev. kamera
Merk at disse er uten kalender-/e-postsynkronisering eller internett

Navn på telefon Pris
inkl. mva.
Om telefonen
Nokia 106 black 477,50 -> spesifikasjoner og testomtale (nokia.com)
Nokia C2-05 672,50 -> spesifikasjoner og testomtale (alatest.no)
Samsung Xcover 1 113,75 -> spesifikasjoner og testomtale (alatest.no)

Smarttelefoner

Funksjoner: Telefon, SMS, MMS, kamera, enkel internettsurfing, e-post og kalendersynkronisering, apper.

Navn på telefon Pris
inkl. mva.
Om telefonen
Samsung Galaxy Xcover 2 2 108,75 -> spesifikasjoner og omtale (amobil.no)
HTC Desire 500 2 130,00 -> spesifikasjoner og omtale (amobil.no)

Avanserte smarttelefoner

Funksjoner: Telefon, SMS, MMS, kamera, full internettfunksjonalitet, e-post og kalendersynkronisering, apper.

Navn på telefon Pris
inkl. mva.
Om telefonen
HTC One Mini Black 3 522,50 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
HTC One Mini Silver 3 532,50 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
HTC One 4 787,50 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
HTC One M8 5 858,75 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Samsung Galaxy S III 4G 3 486,25 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Samsung Galaxy S4 mini 3 108,75 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Samsung Galaxy S4 5 161,25 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Sony Xperia ZR 3 970,00 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Sony Xperia Z 4 583,75 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Sony Xperia Z1 5 475,00 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Sony Xperia Z1 Compact 4 472,50 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Sony Xperia Z2 5 635,00 -> spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Apple iPhone 5S 16GB Grå/Svart,Sølv,Gull 5 937,50 -> Spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Apple iPhone 5C 16GB rosa,gul,grønn,hvit,blå 5 000,00 -> Spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)
Apple iPhone 5C 32GB rosa,gul,grønn,hvit,blå 5 937,50 -> Spesifikasjoner og testomtale (amobil.no)


Hvorfor anbefalte modeller?

IT-avdelingen må legge ned en del arbeid med hver modell for å sikre at de kan brukes sammen med UiBs systemer (e-post- og kalendersynkronisering) og at vi kan gi grunnleggende hjelp med telefonen.

Dette krever at vi har kontroll med hvilke modeller som kjøpes; vi har ikke mulighet for å sikre at alle merker og modeller virker sammen med våre tjenester, og vi kan heller ikke gi hjelp med andre modeller enn de vi har testet og godkjent (over).

Andre mobiltelefoner / PDA-er kan kjøpes (så lenge UiBs innkjøpsavtaler respekteres). Bruk i såfall fritekstbestilling. Vær oppmerksom på at man ved bestilling av andre modeller ikke få brukerstøtte til konfigurering, bruk eller tilkobling til jobb-maskinen for synkronisering av kalender, kontakter osv. Brukerstøtte bør fortrinnsvis gis av forhandler i den grad dette er mulig.

Ved eventuelle spørsmål angående oppsett på telefon - venligst kontakt BRITA.

For å begrense UiBs kostnader er det satt en øvre beløpsgrense for kjøp av mobiltelefon. Denne grensen tilsvarer prisen på dyreste anbefalte modell (i listen over). Dersom det er en faglig begrunnnelse for avvik fra beløpsgrensen kan dette gjøres med begrunnelse og godkjenning av leder.


Bestillingsprosedyre (ny fra 15.11.2013)

Som kjent bruker UiB elektronisk bestilling gjennom Basware PM. Fra 15.11.2013 blir dette også innført for bestilling av mobiltelefoner. Se også brev til alle innkjøpere om dette: Fil:Mobiltelefonbrev.pdf.

Se veiledningsvideo som viser framgangsmåte for bestilling av mobiltelefon og abonnement: Stort bilde (Flash, egnet for å se på PC), Mindre bilde (egnet for å se på nettbrett).

Det er ingen endring av leverandør, men rutinene for bestilling av mobiltelefoner blir med dette mer lik det vi har for andre varer.

Anbefalte mobiltelefonmodeller og tilbehør er tilgjengelig i katalog i BasWare PM under leverandørnavnet "TELIASONERA NORGE AS-82".

Ved bestilling av mobiltelefon må det alltid oppgis i kommentarfeltet hvilket abonnement telefonen skal brukes med. Det er tre hovedalternativer:

 1. Telefonen skal brukes med et abonnement som allerede tilhører organisasjonen. (Typisk hvis den skal erstatte en annen telefon.) Opplys da om dette og oppgi telefonnummeret den skal brukes med og navnet på brukeren, f.eks. ved å skrive "Skal brukes med eksisterende UiB-abonnement 987 65 432, Erik Eriksen" i kommentarfeltet i bestillingen.
 2. Det skal opprettes et nytt abonnement til telefonen. Skriv i så fall dette i kommentarfeltet. ("Skal ha nytt abonnement".)
  Smart-telefoner vil få basisabonnement pluss surfepakke "medium". Eventuell endring av surfepakke vil bli vurdert etter forbruk.
  Andre mobiltelefoner vil få basisabonnement uten surfepakke.
  Ved oppretting av nytt abonnement må det sendes inn avtaleskjema (se https://it.uib.no/ithjelp/images/4/41/Mobil-avtaleskjema.pdf). Dette bør fylles ut og signeres når mobiltelefonen bestilles, og sendes til mobil@uib.no. Mobiltelefon med SIM-kort kan ikke leveres ut før utfylt og signert avtaleskjema er levert.
 3. Et eksisterende nummer/abonnement skal overføres fra annen eier til UiB (portering). Oppgi i så fall hvilket abonnement (telefonnummer) det gjelder.
  Også ved slik portering skal avtaleskjema fylles ut og sendes til mobil@uib.no før nytt SIM-kort utleveres (se punkt 2). Overføringsskjema for abonnementet fylles ut av IT-avdelingen, og må signeres av bruker før portering kan skje.
 4. Hvis mobilen ikke skal ha abonnement (f.eks. brukes med et privat abonnement), skriv "Bestilles uten UiB-abonnement" i kommentarfeltet.

Utlevering av bestilt mobiltelefon vil som før gjøres via IT-avdelingen.

Randsoneinstitusjoner som ikke bruker bestilling gjennom BasWare, må bruke bestillingsskjema her:

I forbindelse med lovendringer (jfr. Informasjonsskriv fra 2007) som har medført innføring av skattbar fordel av elektroniske kommunikasjonstjenester, vedtok UiB endrede retningslinjer som også omfatter mobiltelefoni. Se Rutiner for EK-tjenester

Informasjon.gif Autoritativ informasjon! Denne siden inneholder informasjon som er autoritativ og vedlikeholdes av IT-avdelingen.