Forskjell mellom versjoner av «IT-tjenester for gjester»

Fra IT-hjelp UiB
(Ny side: {{Autoritativ informasjon}} {{Trenger gjennomgang}} == Gjestetilgang til trådløst datanett == == Eduroam == Eksterne ansatte og studenter som besøker UiB kan via Eduroam få tilgan...)
 
m
Linje 29: Linje 29:
 
Gjestekonto opprettes på https://tjinfo.uib.no/nettkonto
 
Gjestekonto opprettes på https://tjinfo.uib.no/nettkonto
  
[[Kategori:Autentifiserings og katalogtjenester]]
+
[[Kategori:Autentiserings og katalogtjenester]]

Revisjonen fra 24. jan. 2010 kl. 18:01

Informasjon.gif Autoritativ informasjon! Denne siden inneholder informasjon som er autoritativ og vedlikeholdes av IT-avdelingen.


Viktig melding.gif Trenger gjennomgang Denne artikkelen trenger muligens oppdateringer og/eller endringer.


Gjestetilgang til trådløst datanett

Eduroam

Eksterne ansatte og studenter som besøker UiB kan via Eduroam få tilgang til Internett med sin brukerkonto fra egen institusjon. Dette gjelder også UiB-brukere som besøker andre institusjoner i Eduroam-samarbeidet.

Eduroam vil bli tilgjengelig alle steder UiB har trådløst datanett. Etter planen vil det vere ferdig utbygd i løpet av 2009. Er det behov for Eduroam-tilgang raskt, vennligst registrer en forespørsel til IT-avdelingen.

[Les mer om Eduroam.]


Gjestekonto

IT-avdelingen har opprettet en "gjestekonto" tjeneste for at våre ansatte skal kunne gi gjester tilgang til bruk av UiBs trådløse nettverk når det er behov for en slik konto.

Alle ansatte kan via denne tjenesten rekvirere en eller flere gjestekonti som har en gyldighet i en eller flere dager. Kontoen kan deretter benyttes av gjesten din slik at han/hun skal ha mulighet for å benytte det trådløse nettet mens vedkommende er på besøk på UiB.

Når konto er rekvirert vil det bli presentert en webside med brukernavn og passord gjesten skal benytte, samt en kortfattet "bruksanvisning".

Den ansatte står ansvarlig for å "vite" hvem det er rekvirert konto til, hvis det skulle bli behov i ettertid å finne ut det. Det er rekvirenten som står som kontoansvarlig.

Gjestekonto opprettes på https://tjinfo.uib.no/nettkonto