Forskjell mellom versjoner av «Hva er mitt hjemmeområde»

Fra IT-hjelp UiB
m
Linje 8: Linje 8:
 
[[Image:HjemmeBS.png]]
 
[[Image:HjemmeBS.png]]
  
Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en [[VPN, Virtual private network|vpn-forbindelse]]. Når studenter logger på [[Klientdriftede maskiner|klientdriftede]] UiB-maskiner med Windows eller Linux og når studenter og ansatte logger på klientdriftede Linuxmaskiner er det dette hjemmeområdet som kobles opp. For ansatte med Windowshjemmeområde vil dette området ofte være koblet opp p W:
+
Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en [[VPN, Virtual private network|vpn-forbindelse]]. Når studenter logger på [[Klientdriftede maskiner|klientdriftede]] UiB-maskiner med Windows eller Linux og når studenter og ansatte logger på klientdriftede Linuxmaskiner er det dette hjemmeområdet som kobles opp. For ansatte med Windowshjemmeområde vil dette området ofte være koblet opp W:
  
 
== Hjemmeområde på Windows? ==
 
== Hjemmeområde på Windows? ==

Revisjonen fra 21. okt. 2013 kl. 10:09


Alle studenter og ansatte har et hjemmeområde for lagring av informasjon på en tjenermaskin. Navnene på serverne tilsvarer navn på stasjoner på Bergensbanen som Voss, Finse, Ustaoset, Gol, Takvam osv.

For å finne ut hvilken server ditt hjemmeområde er på, logger du på bs.uib.no og sjekker hvilket "stasjonsnavn" som står under navnet ditt oppe i venstre hjørne på siden.

HjemmeBS.png

Du må vite "stasjonsnavnet" dersom du vil koble til hjemmeområdet ditt via en vpn-forbindelse. Når studenter logger på klientdriftede UiB-maskiner med Windows eller Linux og når studenter og ansatte logger på klientdriftede Linuxmaskiner er det dette hjemmeområdet som kobles opp. For ansatte med Windowshjemmeområde vil dette området ofte være koblet opp på W:

Hjemmeområde på Windows?

Ansatte skal i tillegg til Unixhjemmeområdet ha et eget hjemmeområde på en Windows-tjenermaskin. Om du er ansatt men ikke har dette kan du opprette en sak på issuetracker På en klientdriftet Windows-pc skal dette være koblet opp som primært hjemmeområde for din brukerkonto. Windowshjemmeområdet har tradisjonelt variert fra hvilket institutt den ansatte har tilhørt og hatt navn som Njord, Balder, Idunn, General, Skuld, Eir, Tjalve, Helix.

Trenger du stien for dette hjemmeområdet, kan du i Windows utforsker finne menyen Verktøy -> Koble til nettverksstasjon... (Tools - Map network drive...) Primært hjemmeområde skal der være koblet til O:\. Det andre hjemmeområdet ditt kan da kobles opp i tillegg på en annen bokstav.

Du kan også finne dette ved å gå inn på bs.uib.no og klikke på ditt brukernavn øverst til venstre i nettleservinduet.

Windows-hjemmeomraade-brukerinfo.png

Windows-hjemmeomraade-sti-sjekk.png


Se også

Oppkobling mot hjemmeområde

Lagring og backup