Flytte epost fra UNIX mail (Webmail) til Exchange Online

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 17. jul. 2020 kl. 14:24 av Abu084 (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Denne guiden er laget for å hjelpe deg dersom du ønsker å ta vare på din gamle epost fra gammelt epost system over i det nye Exchange Online.
For å ta vare på eposten trenger du en PC med Outlook installert.

Med din Office 365 ansatt- eller studentkonto kan du laste ned MS Office på inntill 5 ulike enheter.
Dette kan du gjøre ved å følge instruksjonene her. Denne guiden vil forutsette at du har installert MS Office (i alle fall Outlook) på din Mac eller PC.

Guide for Windows PC


Første trinnet kommer litt an på om du har benyttet Outlook fra før. Dersom du har brukt Outlook på din PC fra før, så starter du oppsett ved å gå på File / Fil som anvist nedenfor. Dersom du ikke har brukt Outlook på din PC før, kan du hoppe over de første to bildene.
Stud-migr-w0-1.png

Og deretter velger du + Add Account / Legg til konto:
Stud-migr-w0-2.png

Dersom du ikke har brukt Outlook før vil den først spørre deg om din epostadresse. Du vil få samme dialogboks om du har utført stegene ovenfor. Her skriver du inn din epostadresse <brukernavn>@uib.no og trykker Connect / Koble til
Stud-migr-w01.png

Deretter må du legge inn ditt passord:
Stud-migr-w02.png

I noen tilfeller vil du bli spurt om du tillater at organisasjonen administrerer enheten din. Dette er ikke nødvendig for å få flyttet din epost og du kan derfor fjerne haken og trykke OK i dialogboksen.
Stud-migr-w03.png

Du har nå lagt til din nye Exchange Online konto i Outlook. Nå er det tid for å legge inn oppsett for den gamle epostkontoen der dine gamle epost ligger. Tast inn epostadressen <brukernavn>@student.uib.no i dialogboksen, hak av for "Let me set up my account manually" og trykk Next/Neste. Merk at "student" skal stå som en del av epostadressen her.
Stud-migr-w04.png

Velg så at din epostkonto er en IMAP konto.
Stud-migr-w05.png

Skriv inn passordet til kontoen din.
Stud-migr-w06.png

Du skal nå ha satt opp ny og gammel epostkonto i Outlook. Fjern haken på "Set up Outlook Mobile on my phone too" (dette kan du gjøre senere) og trykk Done/Ferdig.
Stud-migr-w07.png

Du vil nå se dine to epostkontoer på venstre side. Den ene inneholder dine gamle epost og den andre inneholder nye. Identifiser hvilken som er hvilken og gå til innboks i den med de gamle epostene.
Stud-migr-w08.png

Når du har identifisert hvilken som inneholder dine gamle epost som du ønsker å flytte, kan du velge en eller flere eposter og dra dem over til Innboks for den nye epostkontoen. Om du drar dem over og slipper dem over enten Innboks eller en mappe, vil du se at de flytter seg dit. Gjenta operasjonen for de epostene du vil flytte over. Det anbefales å ikke ta alt for mange samtidig. Dersom du har epost lagret i ulike mapper kan du først opprette mapper på den nye epostkontoen i Exchange Online og deretter flytte epost direkte til riktig mappe.
Stud-migr-w09.png

Guide for Mac