E-post på mobiltelefon

Fra IT-hjelp UiB
Revisjon per 2. sep. 2021 kl. 13:55 av Edmmb (diskusjon | bidrag)


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Det er mulig å lese e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange. (Du kan ha flere e-postkontoer registrert på samme app, så du trenger ikke fjerne/miste eventuelle andre e-postbokser.)

På mange telefoner blir du bedt om å oppgi e-postserver og domene når du setter opp e-posten.

  • E-postserveren er: imap.uib.no
  • Domenet er: uib.no

I alle oppsett er ditt brukernavn det samme som på UiB (kanskje tre bokstaver og tre tall eller muligens bare fem bokstaver, ikke putt inn @ e.l. Du må også velge at SSL alltid skal være forhåndsvalgt, men er det spørsmål om ytterligere sikkerhet som kerberos e.l. må du du ikke velge det.

For innkommende e-post må du velge IMAP og unngå POP(3). Den innkommende serveren er imap.uib.no. Om du har sørget for at SSL er valgt, vil det forhåndsvalgte portnummeret være 993 - du må forsikre deg om at det er satt riktig.

Den utgående serveren (SMTP) må være smtp.uib.no. Her må du sørge for at det krysses av for autentiserte forsendelser og du kan velge å bruke samme brukernavn og passord som for innkommende. Det er viktig at portnummeret for SMTP/utgående for smtp.uib.no er satt til 465 og at SSL er forhåndsvalgt, for at du skal unngå problemer på fremmede nett (hoteller, flyplasser mv.).

Klikk ferdig og enheten skulle være klar for bruk.