Forskjell mellom versjoner av «E-post på mobiltelefon»

Fra IT-hjelp UiB
(Erstatter siden med «[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]»)
Tagg: Erstattet
 
Linje 1: Linje 1:
<!-- {{Important
+
[https://hjelp.uib.no/tas/public/ssp/content/detail/service?unid=807e80ba92b24ace932886f4e4321613 Informasjon om e-post finner du nå i UiBhjelp.]
|hdr=Merk at UiB har to e-postsystemer!
 
|msg=Outlook/Exchange (brukes av alle studenter de fleste ansatte) og Exim/Unix mail (brukes av noen ansatte).
 
 
 
Informasjonen på denne siden gjelder for deg som har e-post på Exim/Unix mail.
 
 
 
Tilsvarende informasjon for deg som har e-post på Outlook/Exchange, se [https://uib.topdesk.net/solutions/open-knowledge-items/item/KI%201221/no/ informasjon i UiBhjelp].}} -->
 
Det er mulig å lese e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange.  (Du kan ha flere e-postkontoer registrert på samme app, så du trenger ikke fjerne/miste eventuelle andre e-postbokser.)
 
 
 
På mange telefoner blir du bedt om å oppgi e-postserver og domene når du setter opp e-posten.
 
 
 
* '''E-postserveren''' er:  imap.uib.no
 
 
 
* '''Domenet''' er:  uib.no
 
 
 
I alle oppsett er ditt brukernavn det samme som på UiB (kanskje tre bokstaver og tre tall eller muligens bare fem bokstaver, ikke putt inn @ e.l. Du må også velge at '''SSL''' alltid skal være forhåndsvalgt, men er det spørsmål om ytterligere sikkerhet som kerberos e.l. må du du ikke velge det.
 
 
 
For innkommende e-post du velge '''IMAP''' og unngå POP(3). Den innkommende serveren er '''imap.uib.no'''. Om du har sørget for at SSL er valgt, vil det forhåndsvalgte portnummeret være '''993''' - du må forsikre deg om at det er satt riktig.
 
 
 
Den utgående serveren ('''SMTP''') må være '''smtp.uib.no'''. Her må du sørge for at det krysses av for autentiserte forsendelser og du kan velge å bruke samme brukernavn og passord som for innkommende. Det er viktig at portnummeret for SMTP/utgående for smtp.uib.no er satt til '''465''' og at SSL er forhåndsvalgt, for at du skal unngå problemer på fremmede nett (hoteller, flyplasser mv.).
 
 
 
Klikk ferdig og enheten skulle være klar for bruk.
 
 
 
[[Kategori:Mobiltelefoni]]
 
[[Kategori:E-post]]
 
[[en: E-mail on mobile phone]]
 

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2022 kl. 08:18