Forskjell mellom versjoner av «E-post på mobiltelefon»

Fra IT-hjelp UiB
Linje 1: Linje 1:
<div class="w3-container w3-center w3-animate-zoom w3-round-large" style="float:left; background: #f7f8f9 no-repeat 1em center;border: solid 1px #ddd;padding: 0.5em 0.5em 0.5em 0.5em">[[file:Informasjon.gif]] Merk at UiB har to e-postsystemer, Outlook/Exchange (brukes av alle studenter de fleste ansatte) og Exim/Unix mail (brukes av noen ansatte).
+
{{Important
 +
|hdr=Merk at UiB har to e-postsystemer, Outlook/Exchange (brukes av alle studenter de fleste ansatte) og Exim/Unix mail (brukes av noen ansatte).
 
Informasjonen på denne siden gjelder for deg som har e-post på Exim/Unix mail.
 
Informasjonen på denne siden gjelder for deg som har e-post på Exim/Unix mail.
Tilsvarende informasjon for deg som har e-post på Outlook/Exchange, se [https://uib.topdesk.net/solutions/open-knowledge-items/item/KI%201221/no/ informasjon i UiBhjelp].</div>
+
Tilsvarende informasjon for deg som har e-post på Outlook/Exchange, se [https://uib.topdesk.net/solutions/open-knowledge-items/item/KI%201221/no/ informasjon i UiBhjelp].|msg=}}
 
 
  
 
Det er mulig å lese UiB-e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange.  
 
Det er mulig å lese UiB-e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange.  

Revisjonen fra 12. aug. 2021 kl. 12:46

Viktig melding.gif Merk at UiB har to e-postsystemer, Outlook/Exchange (brukes av alle studenter de fleste ansatte) og Exim/Unix mail (brukes av noen ansatte). Informasjonen på denne siden gjelder for deg som har e-post på Exim/Unix mail. Tilsvarende informasjon for deg som har e-post på Outlook/Exchange, se informasjon i UiBhjelp.Det er mulig å lese UiB-e-posten på din mobiltelefon så lenge denne støtter e-post mot IMAP eller Exchange.

På mange telefoner blir du bedt om å oppgi e-postserver og domene når du setter opp e-posten.

  • E-postserveren for unix med IMAP/POP er: imap.uib.no
  • Domenet er: uib.no


I alle oppsett er ditt brukernavn det samme som på UiB (kanskje tre bokstaver og tre tall eller muligens bare fem bokstaver, ikke putt inn @ eller annet tull. Du må også velge at SSL alltid skal være forhåndsvalgt, men er det spørsmål om ytterligere sikkerhet som kerberos e.l. må du du ikke velge det.

For innkommende epost må du velge IMAP og unngå POP(3). Den innkommende serveren er imap.uib.no. Om du har sørget for at SSL er valgt, vil det forhåndsvalgte portnummeret være 993 - du må forsikre deg om at det er satt riktig.

Den utgående serveren (SMTP) må være smtp.uib.no. Her må du sørge for at det krysses av for autentiserte forsendelser og du kan velge å bruke samme brukernavn og passord som for innkommende. Det er viktig at portnummeret for SMTP/utgående for smtp.uib.no er satt til 465 og at SSL er forhåndsvalgt, for at du skal unngå problemer på hoteller, flyplasser mv.

Klikk ferdig og enheten skulle være klar for bruk.