Forskjell mellom versjoner av «Bruk av Ricoh pullprintskrivere»

Fra IT-hjelp UiB
Linje 91: Linje 91:
  
  
På disse skriverne er det ikke noen berøringsskjerm, så det går ikke an å logge på disse uten kort. Når du trekker kortet ditt i kortleseren, vil det du har sendt til utskrift, bli skrevet ut.
+
Disse skriverne har ikke berøringsskjerm og det er kun mulig å logge inn med kort. Når bruker kortet vile alle utskriftene du har sendt til køen bli skrevet ut.
Husk å bruke PULLPRINTRICOH for alle filtyper!
+
Merk at du må benytte \\pullprint.uib.no\pullprintRicoh eller pullprint2.uib.no\pullprintRicoh for utskrift.
  
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
[[Kategori:Bruksanvisninger]]
 
[[Kategori:Pullprint]]
 
[[Kategori:Pullprint]]
 
[[Kategori:Ricoh]]
 
[[Kategori:Ricoh]]

Revisjonen fra 16. mar. 2017 kl. 09:00


(For rene skrivere uten kopi/scann, se nederst på denne siden.)

Berøringsskjermene på nyere Ricoh multifunksjonsmaskiner har vanligvis et utseende som ligner på et av de to nedenstående eksemplene.


Nyeste skjermløsning på Ricoh Aficio MP C3002.

Slik ser skjermen ut når du kommer til skriveren, og den har gått i dvale.

3002 i dvale.jpg

1. For å vekke skriveren fra dvale trykker du på ”Dvale”-knappen

2. Så må du trykke på ”Hjem”-knappen.

3002 velge safecom.jpg

3. Deretter må du velge SafeCom for å få logge inn. Trykk på ikonet for SafeCom. Da får du opp dette bildet:

3002 SafeCom.jpg

4. Trekk kortet i kortleseren for å logge på med kort, eller trykk på skjermen for å logge inn manuelt. Dersom du velger manuell pålogging uten kort, får du denne skjermen:

3002 manuell innlogging.jpg

5. Her må du fylle inn ditt vanlige brukernavn og passord. Du må også fylle inn riktig domene, dersom dette ikke er (riktig) forhåndsutfylt. Ansatte skriver uib, og studenter skriver student.

6. Når du har logget inn, får du dette bildet:

3002 valg pullprint epost.jpg

7. Trykk på ikonet ”Pull Print” for å hente dine utskrifter, eller trykk på ikonet ”E-mail” for å scanne dokumenter og sende en fil med det scannede resultatet til deg selv.

8. Dersom du skal kopiere, trykker du på knappen like under ”Hjem”-knappen. Da får du opp dette bildet:

3002 kopivalg.jpg

9. Her kan du bl.a. velge om du vil ha sorthvitt- eller fargekopier, om du vil kopiere enkeltsidig eller tosidig, og hvor mange kopier du skal ha.

10 Når du er ferdig, trekker du bare kortet ditt i kortleseren igjen, eller følg punktene 2 og 3, og trykk deretter på ikonet ”Logout”. Vær nøye med å logge av etter bruk, slik at du unngår at andre brukere for eksempel kopierer hele bøker og belaster din PayPrint-konto.

11. Dersom skjermen viser vinduet for kopiinnstillinger med beskjeden ”Sett inn nøkkelkort”, kan du logge inn ved å trekke kortet i kortleseren. Da kommer du rett inn i kopieringsmodus.

3002 kopi utlogget.jpgEldre skjermløsning på Ricoh Aficio MP C300

Slik ser skjermen ut når du kommer til skriveren, og den har gått i dvale.

300 i dvale.jpg

1. For å vekke skriveren fra dvale trykker du på ”Dvale”-knappen

300 SafeCom.jpg

2. Trekk kortet i kortleseren for å logge på med kort, eller trykk på skjermen for å logge inn manuelt. Dersom du velger manuell pålogging uten kort, får du denne skjermen:

300 manuell innlogging.jpg

3. Her må du fylle inn ditt vanlige brukernavn og passord. Du må også fylle inn riktig domene, dersom dette ikke er (riktig) forhåndsutfylt. Ansatte skriver uib, og studenter skriver student.

4. Når du har logget inn, får du dette bildet:

300 valg pullprint epost.jpg

5. Trykk på ikonet ”Pull Print” for å hente dine utskrifter, eller trykk på ikonet ”E-mail” for å scanne dokumenter og sende en fil med det scannede resultatet til deg selv.

6. Dersom du skal kopiere, trykker du på kopi-knappen til venstre på tastaturet. Da får du opp dette bildet:

300 kopivalg.jpg

7. Her kan du bl.a. velge om du vil ha sorthvitt- eller fargekopier, om du vil kopiere enkeltsidig eller tosidig, og hvor mange kopier du skal ha.

8 Når du er ferdig, trekker du bare kortet ditt i kortleseren igjen, eller gå tilbake til SafeCom-siden, og trykk deretter på ikonet ”Logout”. Vær nøye med å logge av etter bruk, slik at du unngår at andre brukere for eksempel kopierer hele bøker og belaster din PayPrint-konto.

9. Dersom skjermen viser vinduet for kopiinnstillinger med beskjeden ”Sett inn nøkkelkort”, kan du logge inn ved å trekke kortet i kortleseren. Da kommer du rett inn i kopieringsmodus.

300 kopi utlogget.jpg

Ricoh skriver uten kopi og scannDisse skriverne har ikke berøringsskjerm og det er kun mulig å logge inn med kort. Når bruker kortet vile alle utskriftene du har sendt til køen bli skrevet ut. Merk at du må benytte \\pullprint.uib.no\pullprintRicoh eller pullprint2.uib.no\pullprintRicoh for utskrift.