Windows 7: Tips og veiledninger

Fra IThjelp

Brosjyre

Alle ansatte som har fått installert Windows 7 med Office 2010 skal ha fått en informasjonsbrosjyre om omleggingen. Hvis du vil lese eller skrive ut den siste versjonen av brosjyren, finner du denne her: Viktig informasjon til nye brukere av Windows 7 ved UiB.

Opplæring

Hvis du trenger opplæring i bruk av Windows eller noen av programmene, se

Liste over artikler om emnet

Her er en liste over artikler om emnet, både her på IT-hjelp og eksternt. IT-Avdelinga kan ikke ta ansvar for innholdet i sider andre steder på verdensveven. Lenker dit er inkludert i håp om at de kan være nyttige.

Windows 7 generelt

Alle som tar i bruk Windows 7 ved UiB, får opprettet en egen profil for dette operativsystemet. Denne profilen er helt uavhengig av profilen for Windows XP, slik at alle instillinger må gjøres på nytt. Hvis du bruker begge typer operativsystem på ulike maskiner vil du oppleve at innstillinger på Windows 7 ikke gjenspeiles på Windows XP. Det finnes enkelte unntak fra dette. Det gjelder i utgangspunktet for ikonene på skrivebordet, snarveiene i Internet Explorer, og instillinger i enkelte programmer.

Internet Explorer

Office 2010

Overgangen til Windows 7 medfører også en overgang til Microsoft Office 2010. Siden mange av de ansatte bruker Microsoft Office tar vi med noen artikler om dette også.

Microsoft har laget et godt hjelpesystem til programmet, og dette er tilgjengelig under båndet 'Fil' (også kjent som "Backstage View") i det enkelte program.

Excel 2010

Noen nyttige tips om MS Excel 2010

Outlook 2010

Noen nyttige ting om Outlook