Bruk av Videokonferanserom Sydnesplass 12/13

Fra IT-hjelp UiB


Informasjon.gif Har du lyst til å gi oss en
Tilbakemelding
på denne siden?

Videokonferanserom på Sydnesplass 12/13 et såkalt Microsoft Teams Room, dvs at det er laget for bruk av Microsoft Teams og ikke andre systemer som Zoom, webex etc. For å opprette et møte gjør du følgende:

  • Opprett et nytt Teamsmøte i Outlook.
  • Fyll inn deltakere, dato og tidsrom slik du vanligvis gjør når du oppretter Teams møter
  • I tillegg må du legge til «Videorom-HF» etter å ha trykket på «Location»

Teamroommoeteinnkalling.jpg


Du kan benytte «Scheduling Assistant» for å finne ut når deltakere og rommet er ledig.


Feil under oppretting av miniatyrbilde: Filen mangler  • Trykk «Send» for å opprette og kalle inn til møte.


Dersom du har gjort alt riktig vil møte komme opp i panelet når du ankommer rommet. Trykk «Join» for å starte møte.

Logitechpanelteamroom.jpgI rommet er det også plassert en stasjonær pc (skjerm med innebygget pc). Det er IKKE meningen at en skal koble seg til møte fra denne maskinen. Da har det lett for å oppstå feedback med mer, ettersom det da er to deltakere i samme rom. Denne PC-en kan brukes til å vise PowerPoint med mer, som automatisk deles med møte. Trykk «Stop Sharing» for å slutte å dele. I praksis er det det som vises på «storskjerm» til venstre som deles.


Sp1213pcogskjermer.jpgI rommet er det også plassert en «Logitech Group» enhet. Denne brukes i praksis til å styre zooming og kameras retning. De andre knappene er mer og mindre overflødig i denne løsningen.


Feil under oppretting av miniatyrbilde: Filen manglerFra Logitech panelet styrer en blant annet det å «rekke opp hånden», diverse emojis, lyd, kamera av/på og mic-mute av/på. Ikke minst kan du «legge på» fra panelet.


Sp1213panelemojis.jpg


Egen bærbar / Andre programmer (Zoom, Webex etc.)

Skulle du ha behov for å koble til egen bærbar må du eventuelt koble fra PC-en på bordet (kabel med overgangsknipper), og til egen bærbar i stedet for. Du må i så fall huske å koble den tilbake til stasjonær pc etter bruk av egen pc.

Dersom du skal bruke Zoom, Webex eller andre programmer enn Teams må du koble deg opp via den stasjonære PC-en på bordet. Den har innebygget webkamera og mikrofon som kan benyttes til dette. Du kan da bare se bort ifra kamera oppå storskjermene og alt det andre Logitech-utstyret i rommet (Group-boks og panel). I praksis tilsvarer det da en vanlig kontorløsning og ikke et videokonferanserom. Husk å sjekk om programmet ligger på maskinen dersom du skal benytte andre løsninger enn MS Teams. Zoom er standardprogram for alle UiB PC-er.